×
Temps de lectura 2 min.

Et costa dormir o fer-ho sense despertar-te? Continues tenint sensació de cansament en despertar-te? És possible que tinguis insomni, el trastorn del son més freqüent.

Irritabilitat, ansietat, baixa energia i un estat d'ànim decaigut són algunes de les conseqüències que pot tenir l'insomni al teu benestar. Un mal dormir continuat, a més, pot reflectir-se també en el teu rendiment laboral o els estudis i, en definitiva, en la teva qualitat de vida. Per això és important fomentar bons hàbits del son. T'expliquem alguns consells per aconseguir-ho.

TIPUS D'INSOMNI

L'insomni es manifesta de maneres diferents:

  • Insomni de conciliació: es dóna quan tens una dificultat per agafar el son, que fa que augmentis l'ansietat i es desencadeni un cercle viciós.
  • Despertar nocturns: si interromps el son amb desvetllaments de més de 30 minuts.
  • Despertar precoç: et despertes poques hores després d'haver dormit i no pots tornar a agafar el son.
  • Somni no reparador: malgrat dormir durant tota la nit, no aconsegueixes un veritable descans.

Cómo combatir el insomnio

5 CONSELLS PER COMBATRE L'INSOMNI

Però dormir bé és, de vegades, cosa de ser constant en hàbits i rutines. Evita les conseqüències de no poder agafar el son o mantenir-lo amb senzills consells a incorporar al teu dia a dia.

Assegura unes condicions ambientals adequades. La sensació d'uns llençols nets, un matalàs i un coixí còmodes i adaptats a tu, una habitació on no entri llum ni soroll exterior i no faci fred ni calor... t'ajudaran a agafar el son, ja que factors com la temperatura o la roba de llit influeixen en un bon descans.

Evita un àpat copiós i consumir alcohol abans d'anar a dormir. Tampoc no és bo anar-hi amb l'estómac buit; cal sopar, però de manera lleugera i saludable i no anar a descansar immediatament. Pel que fa al cafè, el darrer hauria de ser sis hores abans com a mínim; de fet, el més idoni seria no prendre cafeïna després de les dotze del migdia.

No consumeixis pantalles en els 30 minuts abans d'anar a descansar. Ni tampoc dormis amb el mòbil al costat. L'exposició a la llum blava que emet provoca que el cervell es confongui i cregui que és de dia, afectant la qualitat del son. Aquesta llum altera la melatonina, hormona que indueix la fase REM, encarregada de recarregar el cos i fer-te descansar.

Busca la teva rutina. Intenta anar a dormir més o menys sempre a la mateixa hora, ajudaràs el teu organisme a iniciar els processos que desencadenen el son de manera anticipada. Equilibrarà el teu rellotge intern i milloraràs la qualitat del son.

Realitza activitats que afavoreixin el son. Una opció pot ser realitzar alguna tècnica de relaxació o llegir una estona abans de ficar-te al llit. Escull la que millor s'adapti a tu!

A més d'aquests bons hàbits, consulta la teva farmàcia de confiança. En ella t'aconsellaran perquè res no et tregui el son i el teu cos aconsegueixi el descans que necessita.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Categories
Preu